Το Ελατοχώρι

Το Ελατοχώρι αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για όλες τις εποχές όχι μόνο της βόρειας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας με άμεση πρόσβαση από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Γραφικό ορεινό χωριό με περίπου 800 μ. υψόμετρο και με παραδοσιακό χρώμα που απλώνεται στα κατάφυτα Πιέρια όρη με μαγευτική θέα στον Όλυμπο, στο Θερμαϊκό κόλπο, στις ακτές της Χαλκιδικής και του νομού. Τα καταπράσινα πυκνά δάση εξαιρετικής ομορφιάς με ποικιλία βλάστησης, με μονοπάτια και διαδρομές με περιηγητικό ενδιαφέρον, το χιονοδρομικό κέντρο με πίστες που ικανοποιούν τους σκιέρ κάθε επιπέδου σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το κέντρο του χωριού, οι κοντινές παραλίες του νομού σε απόσταση 30 χλμ αποτελεί μια ιδανική πρόταση άκρως ελκυστική για αξέχαστη διαμονή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Το σημείο αναφοράς βέβαια για τους λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων αποτελεί το χιονοδρομικό κέντρο με 15 χλμ πίστες μέσα σε έλατα, με υψόμετρο βάσης 1450 μ. που λειτούργησε το 2001 και έκτοτε συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό φίλων του χιονιού που απολαμβάνουν σκι ή snowboard.  Το βουνό επίσης προσφέρεται για πεζοπορία μέσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές, για ορειβασία και αναρρίχηση, για τοξοβολία, ποδηλασία, κυνήγι αγριόχοιρου, για διαδρομές με τζιπ στους δασικούς δρόμους κτλ.

 

Ο ταξιδιώτης επίσης μπορεί να επισκεφθεί του Σωτήρη το Ρέμα με τον καταρράκτη, το Αϊ – Νέρι με το αγίασμα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 17ου αιώνα, τον παλιό μύλο, το λαογραφικό μουσείο του Ελατοχωρίου, το ινδιάνικο χωριό αλλά και τα ορειβατικά καταφύγια της Σαρακατσάνας στα 1850 μ. και της Μηλιάς στα 1150 μ., το αρχαίο λατομείο της Βρύας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και τη Βεργίνα, τα φράγματα-λίμνες του Αλιάκμονα, το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, το κάστρο του Πλαταμώνα κ.α.

Σας περιμένουμε για να σας προσφέρουμε  τη φιλοξενία μας και τις ομορφιές που χάρισε απλόχερα η φύση στη Μακεδονική γη.